Bajs-fb

Jag saknar min blogg. Saknar att vädra mina tankar, skriva ner vad som händer i stort och smått och saknar att kunna gå tillbaka och se på det i efterhand. Samtidigt hatar jag facebook mer och mer för varje dag. Hatar reklamen, folks ytliga gnäll, skryt och delningar av gulliga djur som gör gulliga saker eller varningar för gräsliga människor endast baserat på lösa rykten och fantasier.

Jag saknar andras bloggar också. Alla de människor jag lärde känna genom deras bloggar. De flesta har jag nu som vänner på facebook men det är inte på nåt vis samma sak och många av dem kan jag inte påstå att jag känner alls längre trots att jag läser deras korta ord varje dag. Egentligen så är facebook precis det jag var rädd för och precis det som jag ville undvika när jag länge vägrade gå med. Det suger att man liksom är tvungen att vara med för att ha nån koll på nånting alls längre och vill man vara med i föreningar så är det ett absolut måste. Bah.

Nä, jag saknar min blogg. Saknar att kunna låta orden flöda. På mitt sätt. På min sida, där andra kan gå och slänga sig i väggen om de inte gillar det jag skriver. Här är orden mina och jag aktar mig inte för att bli missförstådd eller för att reta upp nån. Här är jag bara jag. Och jag hoppas få lite mer fart på skrivandet också, för jag vill ju!!

Comments (5)

 1. Elin

  Åh vad jag känner igen mig. Älskar att läsa bloggar & önskar jag fick tummen ur att börja skriva själv igen… Facebook ställer mest till det.

 2. Mamma

  YES! Precis så.

 3. Mamma

  Och jag inser att min senaste bloggpost är drygt ett år gammal. Suck. Å andra sidan var det nog ungefär lika länge sen jag skrev nåt på fb.

 4. Lotta

  Åh vad jag instämmer! Och jag har ju kört med liknande tongångar i min blogg, som ju faktiskt fortfarande lever om än med lite konstgjord andning. Saknar verkligen mina vänners bloggande. Hoppas du får fart iaf. :)

  Sen tycker jag iofs att FB är suveränt i vissa avseenden, bl a föreningstekniskt men är lika less som du på reklam och delningar. Delar ju själv ibland men bara det jag verkligen tycker är bra. De här som aldrig formulerat ett ord själva utan bara delar, eller nästan ännu värre, de som bara ”gillar” ALLT, oavsett vad det är man har skrivit… :(

  Uppskattar dessutom det lilla livstecknet från ”mamma”. :)

 5. Linda

  Let it flow! Håller med om det där på FB, mycket nonsens och annat blaj blir det! Jag hoppas du hittar tillbaka till flytet igen! Tack för senast, mycket trevligt att träffas!

Comments are closed.