Juloholic

Jag är en julälskare av stora mått. Länge var jag julhatare pga en del jobbiga minnen från barndomens jular som tyvärr överskuggade alla underbara minnen, men det ändrades sakta när jag träffade A och sen ännu mer när jag blev mamma själv. Nu har jag nån slags mission att ge Sam det bästa julen har att ge, överflöd på vissa delar, lite av annat och absolut ingenting av en del. Än så har han ju inte några önskemål själv mer än en lång önskelista till tomten så vår jul är ännu väldigt mycket det jag tycker om och föredrar, men med tiden vill jag att det ska ändras och förändras efter allas önskemål även om den del traditioner förblir fasta.

Iaf, förberedelserna har börjat för i år. Mest bara med receptläsande och listor (fixa, laga, baka, julklappar och kom ihåg) på på det ena och det andra, men ändå. Jag njuter nog nästan lika mycket av förberedelserna och planeringen som av själva julen. I planeringsstadiet så är ju allt perfekt, man hindras inte av sånt som att bli proppmätt, att nån släkting balar ur eller barnet är sur och missnöjd. :-)

Jag har hittat några bloggar med just jultema som jag länkat till. Kanske återkommer jag till jultemat själv och delar med mig av mina egna förberedelser, kanske inte. Än så länge har jag druckit glögg, haft köpepepparkakor hemma i säkert två månader, druckit julmust, fixat nån enstaka julklapp och påbörjat julstädet. I helgen får det bli lussekattsbak, hemmagjord alkofri glögg och kanske en liten bit egengravad lax.

Comment (1)

  1. Elin

    Åh så kul att du bloggar mer & oftare igen! :D

Comments are closed.