Sam den envise och den ynkliga supporterskaran

Ja, så kom han då till slut, den envise Sam. Det visade sig nämligen till slut när Sandra var helt öppen och krystvärkarna i full fart, att den rackaren tänkte komma med rumpan först i alla fall. Det tyckte inte Sandra var någon bra idé alls, utan ville bli snittad. Jag tror (men vet inte säkert) att det var något hon bestämt sig för på förhand.

Det blev full rulle på all personal, det handlade inte om akutsnitt och var på intet sätt någon kris, men det blev fasligt bråttom, eftersom han ju var på väg ut… Jag är mycket imponerad av all personal som strömmade till, alla gjorde sitt  snabbt och effektivt, men alla var hela tiden lugna och vänliga och berättade för Sandra vad det var dom gjorde och varför.

Så transport till operationssalen, där ytterligare personal tillkom. Nålar här och elektroder där, Sandra på sidan och spinalbedövning sattes, så upp på operationsbordet och ett skynke mellan Sandra och magen. Andreas fick en plats bakom Sandras huvud och jag intill. Sandra var hela tiden lugn, och tyckte det var bra att jag ställde mig upp och kikade över kanten på skynket för att se hela proceduren ”då kan du intyga att han verkligen är min”. Narkosläkaren frågade om jag var säker på att jag verkligen ville titta, men det var jag såklart.

Alla jobbade snabbt, och 18.10 (tror jag) var han ute. Då hade det nog inte ens gått en timme sedan vi kom in.

Sedan, när Sandra var ihopsydd och vi förflyttats till ett vanligt förlossningsrum igen, när lugnet lagt sig, barnmorskan pysslade och småpratade och hjälpte Sam att suga på bröstet, Sandra var alldeles lugn och avslappnad med ett ständigt leende i ansiktet, då föll supporterskaran ihop. Andreas kunde med fog få gnälla lite över sin förkylning som tagit ny fart, och jag kunde inte längre hålla tillbaka den migrän som jag känt sedan jag vaknat på morgonen utan tappade all min värdighet och spydde en hel påse full (vilka bra spypåsar dom har nuförtiden förresten, de där rondskålarna man fick använda förr var ju helt värdelösa!), såg sedan stjärnor och kunde knappt svara på tilltal, så Andreas skutsade hem mig, jag stängde av mobilen och dog i sängen och sov i 13 timmar. Det är jobbigt att föda barn….:)

Nu börjar jag känna mig levande igen, A har varit hem och rastat hundarna igen eftersom jag inte svarade i mobilen, men nu ska jag väl kunna ta hand om åtminstone den biten. Planen vi hade för efter förlossning måste ju ändras en del nu, Sandra blir kvar på sjukhuset minst 4 dygn, och troligen stannar jag här tills hon är hemma. Ska bara kolla hur jag har det på hundfronten…

Det trista är att bara pappor får hälsa på på BB. Men A skulle undersöka om det gick att göra undantag för mormödrar som varit med på förlossningen. Till dess kan jag väl… dammsuga t ex?

Förresten, bilder kommer väl så småningom. Min kamera lämnade jag på sjukhuset igår, och Andreas försök att ajFåna bilder till bloggen misslyckas hela tiden.

/Mormor

Comments (27)

 1. Lisa

  Attans att han hann vända sig åt fel håll. Men skönt att allting är bra nu!

  Kram till er alla!

 2. Tina

  Tack för uppdateringen! Vi har spänt väntat, en hel hög med folk kan jag tro.

  Skönt att alla mår bra och mamma är ju alltid den starka mitt i detta kaos! Vi får ju dom kända endorfinerna när bebis är ute och alla andra blir trötta.

  Hör av dej, har ju bara Anders mbl!

  Krama nu alla.

  Kram Tina mfl

 3. Åsa

  Tack för uppdatering!
  Skönt att allt har gått bra! Väntar med spänning på bild/er på lilla Sam.

  Kram

 4. Tytti

  Åh vad skönt med en uppdatering. Har ju varit nyfiken och lite orolig. Supporterskaror får bryta ihop… och precis som ni efter att allt är klart!

  Du får gratulera dom stolta föräldrarna från mig och vi ser fram emot bilder på det lilla livet så fort ni får ordning på tekniken!

  Kram

 5. Carin

  Vilken rackare att vända på sig trots att han låg så långt nere. Skönt att det ändå gick så bra som det verkar ha gjort. Tack för uppdateringen.

 6. Ida & Bläs

  Busig från första stund, kommer passa bra i en aussiefamilj.

 7. tezze o makea

  skönt att allt gick bra ändå, envis från start då alltså… ja det blir att ta i ;) hihi. Grattis igen till både mamma, pappa, mormor och alla andra!

 8. Linda,Olle,Minus

  Härligt med en uppdatering! Grattis mormor o hälsa de nyblivna föräldrarna:)

 9. Pia

  Stort GRATTIS till er allihopa! Det är ju så med barn o barnbarn de gör inte alltid som man vill. Grattiskramar till er alla!

 10. Lotta

  Vad månde bliva av en kille som är så envis redan i starten? Men det kanske kan behövas med alla ”systrar” han ska tampas med. :)

  Skönt att höra att allt trots allt är väl, även om ni är lite slitna vilket är fullt förståeligt.

  Grattis ännu en gång till alla inblandade (och det var VÄLDIGT skönt med en uppdatering!).

 11. Anneli, Winston & Clemmie

  Tänk att man själv får bestämma om man vill ha kejsarsnitt – annat var det förr i tiden… Håller med om de nya kräkgrejorna – allt i ett o man slipper se eländet. Glöm inte att sno med några hem…

  Kan du inte hjälpa A med ajfånen så vi får se lite bilder – och glöm inte vikt o längd… hår?

 12. Pernilla

  GRATULERAR!! Lille Sam verkar veta hur han vill ha det! Härligt! Stor kram från Pernilla, Nemo, Harry & Sigge

 13. Ida

  Gratulerar till lille Sam, nu börjar det roliga :)

 14. Linda, Jojje å Milou

  Först å främst TACK LENA och ANDREAS för de underbara uppdateringarna, det har varit en jobbig väntan även för oss här utanför det hela…
  GRATTIS till er alla!!!! Så underbart härligt att allt gick så bra å att det gick ganska snabbt ändå!!
  MASSA KRAMAR!!!

 15. Camilla, Chenin & Choice

  Åh vad roligt att Sam kommit ut! Stort grattis till er allihop!!!

 16. Lena Heimark

  En sån liten akrobat han är lille Sam !!!

  Men tror nog att både mor och mormor är av den smidiga modellen !!!

  Ett Stort GRATTIS IGEN !!!

  Kram på er ALLA !!!!

 17. Emelie

  Grattis till lille Sam!

 18. Jackie

  GRATTIS TILL POJKEN!

 19. Helena

  När jag läser denna historia om hur lilla Sam kom till världen kunde jag inte längre hålla tårarna tillbaka. Efter två egna förlossningar kan jag känna igen detta känslorus som det innebär för all inblandade. Jag är så glad att alla mår bra och hälsar med glädje lill kusinen välkommen.
  KRAM

 20. Yohanna

  Hej och GRATTIS till guldklimpen!
  Stor kram fr Ewa

  1. Ewa

   Ojdå, ovanstående inlägg var från mig och inte Yohanna… :-) :-)

 21. Kicki

  Wow! Vilken pärs!! Men grattis till er alla!

 22. Lena

  Grattis till den fina lilla pojken!

 23. Yohanna

  Ja, vikt och längd vill vi ju veta såklart! =) Och så skulle jag gärna vilja höra lite mer om exakt hur söt han är… =P Ännu fler kramar till er alla i den nya familjen!

 24. Agnetha

  Jisses, vad fick scrolla för att komma ner till rutan att skriva i; det är onekligen så att gratulanterna bokstavligen står på rad här! :D

  GRATTIS igen, till såväl mor som far, barn och mormor!! Kan tänka mig att det var en alldeles, alldeles fantastisk upplevelse att få vara med på dotterns förlossning. Hade jag haft en dotter skulle jag ha velat detsamma.

  Så, han var alltså ett litet rumptroll, Sam. Och jag har full förståelse för Sandras val; det är illa nog att föda en ”melon” … :P

  Men du, om du nu var på sjukhuset, kunde de inte ha gett dig medicin mot migränen??? Jösses! Hoppas att du mår bättre nu och att Sandra läker som hon ska, Andreas kryar på sig och att allting blir så bra med Sam som det ska vara med småknytt.

  Kram till er alla och en extra snos och puss på huvudet (bebishuvuden luktar sååååå ljuvligt) till Sam!

 25. Frida

  Grattis Grattis på er=)=)

 26. Marita

  Stort GRATTIS till den nya familjemedlemmen!
  Coffea med matte

Comments are closed.