Jobbigt

Sandra har det rätt jobbigt nu. Värkarna är regelbundna, men jag sa till A att döma av Sandras reaktioner så verkar de inte lika starka som inatt. Det skulle jag inte ha sagt, Sandra som i övrigt inte kommunicerar så värst mycket med oss gav mig en fnysning… Alltså är de lika starka, men isf hanterar hon dem rätt väl. Enligt mig alltså. Fortfarande enligt mig och min erfarenhet ligger det allra jobbigaste i att det tar så lång tid, att ha så ont är väldigt mycket lättare när man har målet i sikte än när man inte vet om man har tre, tolv, 24 eller kanske ännu många fler timmar kvar. Dessutom blir man uttröttad, vilket också gör smärtan svårare att hantera.

Nåväl, det står i alla fall inte helt stilla här. Nu ligger Sandra i badkaret, kanske lindrar det lite ett tag. Någon bebis till lunchtid lär vi inte se, möjligen (väldigt mycket möjligen) kan det bli klart innan det blir torsdag.

/Lena

Comments (14)

 1. Carin

  När Linn föddes gick ju vattnet utan att jag hade regelbundet värkarbete, ffa slutade det när vi kom in till förlossningen, men det som sas då var att man får inte gå så himla länge efter det att vattnet gått eftersom infektionsrisken ökar. Så jag hoppas att ni har kontakt med förlossningen och att de trodde på er om att vattnet gått? Sånt kan de fö också kolla. *känner mig hönsmammig* Vill ju att allt ska gå toppen och vara klart snart… tänker på er alla.

  1. Lena

   Nja, 36 timmar ”tillåter” de efter vattenavgång. Och iofs trodde hon väl på vad Sandra sa om att vattnet gått, men hon behövde ändå egna bevis, vilket inte kunde hittas. Värkarna är nu regelbundna igen, inte lika täta som inatt, men det går åtminstone snarare mot tätare än glesare. Och eftersom vi har så himla nära (det tar väl tre minuter med bil om man har lite bråttom), och eftersom allting inklusive CTG såg bra ut, så var rådet att stanna hemma så länge det bara är möjligt. Värkarna har ju en förmåga att nästan alltid avta när man kommer till förlossningen…

   1. Carin

    Skönt att ha så nära. Hoppas att de tätar på sig så att det snart är klart. Det där med avtagande värkar när man kommer in skriver jag under på… hade ju inga värkar alls när vi kom in gång två och de verkade inte tro på mig, men sen när de kollade så visade det sig att jag var en bra bit på väg och visst hade haft värkar.

 2. Helena & Martin

  Kram

 3. Nadia

  Går inte en minut utan att jag tänker på er alla och framförallt Sandra, håller tummarna för att hon ska orka vara stark hela vägen fram och att det snart ska sätta igång på riktigt. Ni får påminna henne om det underbara slutet som faktiskt inte är allt för långt borta.

  Alla kramar i världen Sandra!!

 4. Lena Heimark

  Tänker på er !!!

  Hörde på radion om en tjej som inte hade så täta värkar och blev hemskickad. Den bebisen föddes hemma på golvet. Vänta inte för länge. Sandra är en tuff och smärttålig tjej tror jag. Att hon hade det jobbigare i natt tror jag beror på att det är normalt sov time då och att man upplever det jobbigare då. Det är förstås vad jag tror. Det var mycket tro och tro här idag.

  Hoppas att bebisen behagar titta ut snart så ni kan njuta av det fina vår vädret!!!

  Kram från Pärlans matte Lena !!!

 5. Anneli, Winston & Clemmie

  … eller snarare så att vi kan njuta av det fina vädret. Det är strålande sol och så sitter man här vid datorn och väntar… och väntar… Denna väntan slår ju nästan barndomens väntan på julafton och julklappsutdelningen.

 6. Lisa

  Vi skickar lite styrkekramar från norr! Hoppas allting går bra!

 7. Yohanna

  Usch, vad jobbigt att det går långsamt. =/ Att ha ont är inte roligt, men att ha ont länge är verkligen inte roligt… Skickar så mycket styrka jag kan till er allihop, och ffa till Sandra!! Kram!!

 8. Linda, Jojje å Milou

  TACK för all utförlig rapportering!!!!!! Det känns som man är med på nåt konstigt sätt ;)
  Vi håller tummar och klor att allt snart är över å lille Sam ligger där ovanpå magen istället för inuti ;)
  KRAMAR I MASSOR!!!

 9. Tytti

  Kikar in titt som tätt!

  Skickar lite pepp och hejjarop till Sandra, A och blivande mormor!

  Kram

 10. Åsa

  Heja heja!
  Det är tur att Sandra har A och mamma på plats. Det ger henne styrka :)
  Hoppas bebis sätter igång snart!

  Kram

 11. Ida & Bläs

  Åh… jobbiga långa tid… Jag vet precis hur det känns. KRAAAAAAAAAAAAAM

 12. Nadia

  Nu har det gått sex timmar sedan förra inlägget…händer det verkligen inge mer??

Comments are closed.