No plats in the snow

Dizzy tragglar platsliggning i tid och otid just nu. Har bestämt att hon ska ligga minst fyra gånger per dag och helst i lite olika situationer. Och det går framåt! Fokus har helt legat på att få henne att ligga still och stabilt och jag har skitit helt i att hon låter. Belöning har endast bestått i nån lugn klapp, beröm och nån enstaka gång en torris. Bort med alla frustrationer och alla förväntningar på att nåt ska hända (planerad el oplanerad störning, klick eller kulig belöning) och visst har det blivit bättre! Hon ligger numera stilla och lugnt och har oftast hakan i backen även om det är helt valfritt. Pipet har minskat radikalt även om det fortfarande dyker upp ibland, men när jag skiter i att bry mig om det tycks det faktiskt bli mindre och inte mer. Gött!

Idag skulle jag lägga henne ute och tänkte att Mella gott kunde ligga lite hon också. Pantskalle. Mellans plats är jättefin och har aldrig varit några problem med, men jag har medvetet valt att inte lägga henne i snön just för att jag vet att snö är en hemsk störning för henne och den kommer vääääldigt nära när hon ligger ner… Och jodå, båda tjejerna låg så fint så ända tills Mella lade ner hakan i backen och ålandes gled iväg flera meter. Dizzy tyckte väl inte att man fick göra så riktigt utan pep lite och blängde på mig och Mellan fick tokspel och flög upp och iväg och kastade sig i första bästa snödriva… suck. Tja, vi bröt där. Dizzy fick beröm för att hon legat kvar och Mellan iddes jag inte ens låtsas om, überlycklig som hon var där i drivan. ;-) Inte lätt att vara svart galenpanna med snöpassion liksom! Ingen mer platsträning ute med Bollen förrän snön smält helt klart.

Idag är annars en rätt bra dag. Det onda i ryggen är lite bättre sen jag två nätter sovit med en dunkudde under den. Obekvämt som tusan, men tydligen lagomt avslastande ändå. Idag bråkar höger höft/ljumske istället så nåt långt har jag inte vågat gå iaf. Tur att hundarna har en husse helt klart!

Jag blev superlycklig över Lisas samtal med SKK! Hon ringde för att få veta lite mer om Focus C-höft och fick enbart positiva svar. Visserligen vill jag ju ha fina röntgenresultat på mina sålda valpar av helt egoistiska själ också, men i slutänden handlar det för mig till 99% om att jag vill att det ska vara bra för valpköparnas skull och lite extra just i Lisas fall som har trista erfarenheter på nära håll. Att hon kan slappna av och njuta av sin hund och slippa oroa sig för att han har ont gör att många stenar faller från mina axlar!!! Kram på dig Lisa!!!

Comments (6)

 1. Lisa

  Det där med en obelönad plats har gett mig mycket också. Från att ha pipit i stort sett hela tiden får jag nu bara något protestgnäll ibland. Det är helt sjukt hur en metod som i alla fall jag aldrig har tänkt på fungerar så himla bra.

  Jag vet inte hur jag ska beskriva hur skönt det känns med Focus höfter.. När som att det tidigare varit en halvt skalat ägg med kanter som sticks lite då och då till att han blivit ett helt skalfritt där varje smekning är len. Jag åkte skidor idag och jag hade säkert 80% mindre hjärnspöken och det var helt underbart!! Nu är det bekräftat att det är skillnad på C och C.

 2. Nadia

  Jobbar tyvärr hela helgen… Näst sista helgen jag jobbar innan jag får gå hem så det gör faktiskt inte så jätte mycket. Snart bara 4 veckor kvar…

 3. Sabine

  Jag är också väldigt tacksam om Daisys höfter är bra,känns ju rätt tråkigt om hon inte kan bli vår stamtik.Då får man börja om med en ny tik..

 4. Emelie

  Hihi, så säger du varje gång du ser Segra :-)

  Så skönt att det egentligen inte är några större problem med Focus höfter. Så bra att Lisa dessutom faktiskt ringde och frågade ordentligt. Inte många som gör det skulle jag tro. Toppen ju!

  Härligt att höra att platsliggningen börjar funka bättre också. Att bara lägga hunden utan så mycket fokus på ”träning” brukar vara nyttigt för dem.

 5. kenneth

  Valuable info. Fortunate me I found your web site unintentionally, and I’m stunned why this accident did not came about in advance! I bookmarked it.

 6. roger

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve
  joined your feed and look forward to seeking more of your great post.
  Also, I have shared your web site in my social networks!

Comments are closed.