Ny dator… suck!

Jag har fått en ny dator. Bättre begagnad, men hästlängder och ljusår bättre och nyare än den gamla. Iaf om man frågar A… Jag tycker nog den låter lite illa och i överföringen av allt jag sparat på den gamla så ändrades ordningen och allt är ett enda hullerombuller och jag tror jag ska bli knäpp. Usch, va gnällig jag är! A har ändå fixat datorn nu på eftermiddagen, sen gått en långis med tjejerna i skogen och nu står han lagar mat. Allt för att jag ska kunna koncentrera på pluggerierna. Han är bra gullig min A!!

Pluggerier är ungefär vad mitt liv består av nu. Terminen närmar sig sitt slut och alla ämnen har givetvis mer eller mindre klumpat ihop allt som ska göras till nu. Veckorna fram till jul är minst sagt hektiska och allt annat får helt enkelt komma längre ner i prioriteringsordningen just nu. Även hundarna får lida av det tyvärr. Inte så att de lider skulle jag tro, men någon bra, genomtänkt träning blir det ont av ett tag nu. Givetvis får de långpromenader och aktivering av olika slag ändå och våra småpass inomhus fortsätter vi givetvis med. Dessutom har jag kommit igång att cykla med dem. Jag har dem lösa mer eller mindre hela tiden och de verkar tycka det är skitkul båda två. Vi växlar mellan att köra i ”fria sträckor” i långsam trav där de kan stanna och nosa och dona om de vill, till att köra sträckor med snabb trav och spurter med snabb gallopp där jag skickar upp dem i gräskanten bredvid cykelbanan. Vid möten är det bara att säga åt dem att gå bredvid cykeln och då gör de det. Lite kaxigt är det att komma cyklandes med två hundar springandes ”fot” bredvid cykeln och inte bry sig ett dugg om nåt runt ikring. Båda två tar arbetet att springa med cykeln på största allvar och Dizzy bryr sig inte ens om att boffa på hundar!

Längtan efter julen har infunnit sig. Dels gillar jag julen i största allmänhet och dels är det alltid underbart att få umgås med familjen. Att sen ha skolspurten avklarad och tid till ordentlig träning med hundarna igen gör ju inte att längtan blir mindre direkt. Nu håller vi bara tummarna för att tjejerna antingen börjar löpa typ imorgon eller kniper igen till nyår eller så. Löptikar och hanhund (som inte är riktigt lika gullig som Caddy när det gäller tjejer som luktar gott) i samma lägenhet hela julen kan bli aningen ansträngt och inget vi önskar oss. Båda två visar en hel hög med tecken på att det ska börja vilken dag som helst, men det har jag tyckt i flera veckor nu och jag inbillar mig nog en hel del… 

Comments (5)

 1. Sofia/Joya

  Låter kul det där med att cykla, men jag vågar nog inte prova med min matte för hon kan inte gå snyggt i ett par mjuka tofflor ens ;( Ni förstår hur det skulle bli med en cykel och lilla jag… yrhätta… man kan ju hitta något kul på andra sidan cykeln, hur gör man då?
  Vov på er!

 2. Marie

  Inte dåligt att klara av att cykla med två tossiga aussies *LER* Men det är nyttig motion !!!
  Jag vill oxå ha jul, inte köpandet av alla julklappar men väl en trevlig stund medsin sambo utan att det är en massa annat som skall göras..
  Kramar
  Marie

 3. Tytti

  Härligt att det går så bra att cykla med dom! Jag har hotat Tarrak med att börja cykla med honom snart också.. så jag hoppas på lite snö snart så jag har en ursäkt :P! Vi har ”kännt” varandra ett bra tag nu och jag förstår ju att du pluggar men jag har nog inte fattat VAD du puggar?? Så upplys mig snälla :P! Kram

 4. Annelie

  At läsa om det där med att cykla ger mig dåligt samvete! Ja, nu har jag ju en giltlig anledning men annars…Jag brukar börja så stort varje vår men sen blir det bara en gång eller kanske några gånger. Fattar inte varför? Tilda är duktig, bra motion, bra konditionsträningosv…Men till våren – då ska du få se :)
  Kram från en som också är valpsjuk

 5. Åsa

  Vad duktiga dina tjejer är:)
  Silva har jag inte vågat släppa ännu brevid cykeln, beror mest på att hon fortfarande inte är polare med hästarna:(
  Jag hoppas att dina tjejer börjar löpa snart så ni bara får det mysigt i jul:):)
  Kram

Comments are closed.