Dubbla förstapris, MT-flopp och trötthet

Nä Åsa, allt är väl här. Typ. Jag pluggar så det rinner över och jag är så trött så jag tror jag ska förgås alldeles, A jobbar som en tok (för ovanlighetens skull :roll:), hundarna fäller som tokar allihopa samtidigt och börjar tycka att matte och husse är hemskt tråkiga som aldrig gör nåt kul, idiotfästingarna invaderar och till på köpet åker A till London på fredag för en partyhelg med jobbet… >:( Tja, ni fattar att humöret inte är på topp, men å andra sidan börjar jag se ljuset i pluggtunneln nu och snart är det värsta över! Snart är det sommar och iaf lite ledighet!

En kort redovisning av helgen som var är jag väl skyldig oxå…
I lördags tävlade både killaget och tjejlaget lydnad i Kungsbacka och det gick riktigt bra! Lk1 var först ut och mina favoritpojkar kammade äntligen hem ett välförtjänt förstapris och en andraplats med 161,5 poäng! A var inte jättenöjd med vare sig poäng eller insats, men jag tycker de var jätteduktiga under förutsättningarna att de knappt tränat lydnad alls på hela våren.
Jag och Silly fick äntligen till det hyfsat i Lk2 och tog förstapris och klassvinst med 168 poäng. Jag som alltid varit så trygg med hennes platsliggning fick en knäpp på näsan när hon satte sig upp i samma ögonblick hon fick syn på mig igen när vi var på väg tillbaka. grrr
Jag är nöjd med att vi inte nollade något moment, men vet samtidigt att vi kan mycket bättre än vad vi visade domaren. Men eftersom vi hade samma utgångsläge som killarna så är jag mer än nöjd med resultatet.

I söndags lämnade vi tjejerna i poolhuset i Onsala där vi spenderat natten och for till Varberg med Caddy för att göra hans MT. Caddy gick som nummer två vilket gav mig möjligheten att se första hunden som var en osocial men supercool schäfertik. Hon gick runt och blev godkänd med lätthet. Efter att ha sett banan så kände jag mig helt trygg med att Caddy skulle klara det galant och det gjorde han också. Finfina 170 poäng och ett så perfekt resultat jag kan tänka mig på en aussie! Caddy jobbade som en tok på varje moment och bearbetade, klurade, agerade och funderade. Tyvärr så hade han ingen ork kvar alls till ”finalen” och efter första skottet ville han inte kampa mer med husse. Han glodde på honom med en blick som sa att han var sååå trött nu och han hade faktiskt inte lust med mera nu. Han ville hem. Han blev med andra ord inte godkänd och till på köpet klassad som skotträdd. Det var han kanske just då. Antagligen. Ingen panik eller stark oro och så snart uppmaningarna till lek slutade så blev han helt lugn igen. Jag vet att det låter som en dålig ursäkt, men jag tror verkligen att han bara var så trött att han inte klarade mer. Våra hundar har ju som bekant haft en minst sagt krasslig vår och Caddys fysiska och mentala kondis är allt annat än god just nu. Han har aldrig reagerat negativt på skott förut och jag tror inte att han kommer att göra det i fortsättningen heller. Men men, nu är det som det är och det är bara att acceptera. Fast det är verkligen inget kul. Jag var lite nervös för att beskrivarna skulle se hans normala nyfikenhet av vart skottet kom från som skottberördhet, men det här var ju nåt helt annat. Och de var inte ens hårda i skottbedömningen med de andra hundarna… Skit också!
Nä, nya tag och träning så blir nog allt som det ska och vi tänker inte hänga läpp över detta!! Precis som beskrivarna sa flera gånger till oss så fick vi ju med oss samma goa, trygga, sociala och trevliga hund hem som vi kom dit med! Båda två tyckte det var trist att han inte gick igenom för han gjorde tydligen ett mycket gott intryck på dem båda två. Mattes hjärta!!!

Comments (5)

 1. Agnetha

  Usch, så trist med skotten. Men, om det är som du tror så går det ju att träna bort så att du kan göra ett nytt försök om ett halvår.
  Och så grattis till alla framgångar! Ni går från klarhet till klarhet. Vad månde bliva? ;)
  Ha det gott – snart är det sommarlov!
  Kramar.

 2. Annelie

  Än en gång grattis till er alla fyra för fina lydnadsresultat! Så synd med skottet när han gjorde ett så fint prov i övrigt. ska ni göra om?
  Låter härligt med sommarlov – en annan får nöja sig med några få veckors semester *avundsjuk*
  Ha det gott!
  Kram

 3. Ida P&B

  Ett test är bara ett test, skönt att du (som vanligt) gjort en god analys av MT:t, att han är trevlig och social och samma mysnallebjörn som innan är ju självklart det viktigaste. Vila nu och visa på tävling att han är precis den skottfasta hund som ni vet att han är!

  Stort stort grattis till förstaprisen i lydnad också! Att ha precis över gränsen kan man kanske vara missnöjd med men då glömmer man att man faktiskt ska snitta 8 för att få förstapris, hur bra är inte det egentligen!

 4. Åsa

  Tack, nu vet jag! :-)
  Än en gång grattis till era finfina vinster i lydnaden. Som Agnetha skrev ni är ”heta” nu och det lär komma fler fina resultat från er, kul!

  Fördelen med MT är ju att man kan ju prova igen. Vad beträffar din teori om skottet, köper jag den direkt. Påminde hur Silva var på sitt MH dvs inte alls lika taggad på trasan som i början. Visst kan det kännas trist men som alla sa: du åkete hem med samma hund som du kom med och det är ju kanon.
  Pussa på dina goa hundar och hoppas att du inte behöverplugga så mkt i helgen utan kan vara lite ledig (kör en egen partyhelg vet jag) kram

 5. Lisa

  Grattis till den fina lydnadshelgen! Inte dåligt att knipa förstapris med båda hundarna. :)

  Synd med MT, eller skottet ska man kanske säga…

Comments are closed.