Tokvarmt och mindre lyckad tävling

Det var alltså dags för start i lydnad igen för mig och Silly idag. Det var varmt redan när vi kom upp till klubben vid halv tio. Gott i och för sig, men inte direkt upplagt för fysiska aktiviter.
Platsen var perfekt som vanligt, en 10a.
Fria följet var det sämsta någonsin men trots det fick vi en 8. Silly gick som Caddy gör en dålig dag, dvs och kikade lite på mig och lite på molnen och gräset och så…
Läggandet var dagens bästa moment med 9,5p.
Inkallningen var inget vidare. Efter dubbelkommando stannade Silly en bra bit efter markeringen. En 8 till.
Ställandet nollade vi eftersom Silly gjorde ännu ett snyggt läggande.
Apporteringen var mest söt. Jag kastar, hon går ut snabbt på kommando, griper, fryser, spottar med minen XX( , går mot mig, jag ger nytt kommando och hon lägger sig ner och stirrar på mig och tycker nog att jag kan hämta den äckliga apporten själv! Hon gillar inte apporter som andra slemmat på…;D En nolla till m a o.
Fjärren gick bättre än jag väntat mig i värmen och med ett dk på första sättandet så gick det superfint! 8,5 p.
Hoppet gick fint men med ett litet islag. En 8a till.
Helheten fick vi 7,5 på och kommentaren ”Ojämt, men lovande!”
Summa kardemumma så fick vi ihop 138p och ett tredjepris. Ett ganska stort suck eftersom en sexa var i de två nollade momenten (som inte normalt krånglar alls) och vi hade haft vårt förstapris… Men med tanke på att termometern visade hela 27 grader i skuggan när vi kom hem så är jag glad att hon ens stannade på planen och inte gick till första bästa skugga!
Dagens erfarenheter rikare så konstaterade jag att nästa gång vi tävlar i värme så ska jag se till att kyla henne innan så hon orkar mer och så kanske vi ska se till att träna hårt på andras apporter ett tag igen.
Jag är nöjd med min prinsessa iaf! Hon vill ALLTID göra mig till lags och det är sååå kul att jobba med henne!!! Nästa gång så jäklar tar vi det där förtapriset sådeså!!
Gonatt allesammans.

Comments (3)

 1. Åsa

  Värmen är icke att förakta. Huvudsaken är att hunden är glad och det verkar ju Silly vara, samt att du får ett hum om hur ni ska träna för att hjälpa henne med finputsningen. Sen är det som alltid om detta OM funnits, men nästa gång ska du se.
  Kram och sov gott

 2. Annelie

  Klart ni tar det nästa gång! Betygen var ju höga trots värmen och de där retliga nollorna ställde ju till det.
  Kram och tack för grattiset och snälla ord i min blogg :)

 3. Tytti

  Ja nästa gång så jäklar tar ni det :o). Tror på er! Kram i värmen

Comments are closed.