Äckel snö och slö matte

Det bara snöar och snöar och snöar och jag vill ha vår, barmark, spårmöjligheter, träningsbara gräsplaner och värme!! Och sen snöar det lite till. För säkerhets skull. Bläk!

Lilla pisselisan börjar bli bättre på att lyssna på promenaderna nu. (ta i trä!) Hon har ett tag varit väldigt mycket för att komma ”snart, när jag luktat färdigt”. Efter att ha haft mycket knappt med tålamod för den typen av beteende och istället för att ropa två gånger rusat efter henne och morrande jagat iväg henne från luktfläcken så har det blivit sååå mycket bättre. Jag låter nog hemsk när jag gör så, men så fort hon gör rätt så får hon julafton och matte blir roligast i hela världen. För det har jag verkligen lärt mig med henne, att det är berömmet som lär henne och inget annat! Dock är jag inte den typen människa som klarar av att bara berömma rätt och nonchalera fel. Jag är helt övertygad om att det funkar även på mina hundar, men inte för mig. Jag satsar på att vara konsekvent och tydlig och berömma mycket när det blir rätt.
Under träning är det en annan sak. Där är jag noga med att inte fya eller straffa mer än att belöningen inte kommer när det blir fel. Dizzy har verkligen släppt på lydnadsträningen nu och det börjar falla på plats. Fria följet är givetvis inte färdigt på långa vägar och det är fortfarande vingligt och vi håller oss till kortkorta distanser mellan belöningarna, men det börjar kännas bra och lillfröken jobbar stenhårt! Läggande har jag så smått börjat göra vid min sida och det funkar finfint. Ställandet är inte riktigt lika stabilt och det jobbar vi vidare med backandes ett tag till. Platsliggningen, som jag trodde skulle bli en klar stötesten, börjar kännas stadigt också. Hur det funkar på klubben med okända hundar kvarstå att se. Lite roligt ät att Dizzy har en grym fjärr! Hon klarar ganska lätt alla stå/sitt/ligg-förflyttningar på tre meters avstånd! Snabbt och snyggt! Lite skillnad från Silly som jag tragglar och tragglar för att få till tvåans fjärr bra med…
Silly har ju sina andra ljuspunkter och det är framför allt hennes otroliga koncentration och kontakt! Atombomber skulle kunna slå ner och hon släpper mig ändå inte med blicken!
Caddy och husse fokuserar på att hitta tillbaka till sin träningsglädje som de tappade efter de två inte helt lyckade starterna i Lk1 i julas. Det verkar börja lossna nu och förhoppningsvis får de jobbat ihop sig så de kan starta igen snart. En start i appellen verkar närma sig för de två också!

Comments (3)

 1. Agnetha

  Jättefint är vad det har blivit här!
  Kul att fjärren funkar så bra med Dizzy. Detsamma gäller med Bucks. Han är riktigt duktig och den enda begränsning han har är väl hans matte … ;)
  Kul att du också vill vara med på Svenljungaträning! Vi hade verkligen jättetrevligt den dagen i höstas då jag var med. Visserligen var det väl lite si och så med träningen, eftersom ”den blåe” hade ögon för allt utom mig *suck* Men, förhoppningsvis har hjärncellerna ramlat åtminstone lite mer på plats nu.
  Jag röstar i vart fall på den 25:e som bästa datum.
  Vi hörs – och syns! Ha en trevlig helg och må bästa låt vinna. ;)
  //Agnetha & Co.

 2. Ida P&B

  Kul med ny sida…. Jag skiljer också på vardasglydnad och tävlingslydnad. I vardagslydnaden är jag tydlig och säger ifrån i lydnadslydnaden (eller träning över lag) ignorerar jag fel och belönar det som blir rätt mycket…

  På tal om träningsglädje som brister för att det jäklas på tävling, det känner jag igen..min welsh och jag gjorde massor av starter i ettan innan det blev ett förstapris men å andra sidan så värmde det förstapriset mer än något annat jag nånsin fått. Så hälsa A att kämpa på!

  Ang. fria följet så brukar jag leva efter devisen, ”Kan de gå tio meter fint, kan de gå ett helt program om det behövs”, och tränar bara max tio meter. SÅ länge förväntan är hög så går det.

  Kör hårt med träningen, ”vi håll på du vi!” som man säger i Norr…

  Kramar Ida, P&B

 3. Annelie

  Här var det finfint :)
  Njut av det fina vädret….trots snön – om det går…
  Kram

Comments are closed.